Unna Dej - välmående inifrån och ut

Vägen ut ur utbrändhet....och nu leker livet igen!

Resplaner boostar lyckorus

2014-04-29

Intressant är att det ger mer lyckorus av att planera en resa än att vara på semester. Studier visar att när vi hemma i kammaren sitter och planerar en resa, kollar i resekataloger, googlar på hotell, fantiserar och drömmer oss bort till palmerna och 37 gradigt vatten, det är då vi är som lyckligast. Den effekten av lycka sitter i hela 8 veckor. Jag kan intyga att detta stämmer. Har alltid älskat att beställa resor och göra dem och lever på detta i många veckor efter en bokning.

 

Bilden är från Monte Carlo -10

 

Oftast varar inte lyckan när man kommit hem. Om man har haft en otroligt vilosam och trevlig semester så varar lyckan i bara 2 veckor sen är man tillbaka i samma tillstånd som innan. Detta har det forskats om och så är det.

En orsak till att inte semestrarna boostar lycka efter en semester är att det kan vara stressande att komma tillbaka till arbetet och för vissa är semestrandet ett stressmoment i sig.

Forskning visar att man får mer lycka av att planera en resa så nu rekommenderas det att man gör fler kortare resor per år än 1 enda lång resa.

Tur jag planerar så många resor och resor många korta. Hur gör du? Tycker du det stämmer?

 

Vi hörs snart igen! Ska planera en ny resa:)

Gillar du min blogg. Dela gärna!

 

www.newcell.se    www.facebook.com/wellnessbeauty.se

 

 

 

 

 

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)