Unna Dej - välmående inifrån och ut

Vägen ut ur utbrändhet....och nu leker livet igen!

Håller på läka och acceptera

2014-04-12

Under flera år sen olyckan då min bil blev påkörd bakifrån av en idiot som inte uppmärksammat att jag och mina 3 små barn stod och väntade på att få svänga vänster. Han skyllde på att han läst en vägbeskrivning!!!...Grrrrrr!!!

 
Sen den dagen har inget varit sig likt. Jag gick in i en bubbla som jag inte riktigt kommit ur ännu.
 
Det har nu gått 15,5 år rätt exakt och jag har fortfarande problem efter smällen bakifrån men måste börja acceptera min värk och leva med den utan att bli alldeles förlamad när värken sätter sina klor i min kropp. Måste också acceptera att jag inte kan jobba heltid längre, fastän jag så himla gärna vill. Jag vill ju också bli rik och framgångsrik!!! Men man kan faktiskt känna sig rik på annat om man bara vaknar upp och inser att det är idag man lever...kanske inte imorgon!
 
 
 
Jag tror att näringstillskotet som  jag tillför min kropp hjälpt mig att komma till insikt och börjat se allt i ett annat perspektiv. Orkar ta tag i problemet. Jag har fått mer energi och orkar focusera på att leva här och nu.Jag har inget öronsus längre. Somnar lätt och sover hela natten, vaknar utvilad och piggnar till fort. Jag känner mig mer focuserad och koncentrerad. Har inte varit förkyld sen jag började med produkterna. Ändå har jag 4 barnbarn som ständigt har någon förkylning då de går på dagis. Pussa och kramas men inget biter. Jag har helt slutat med mina värktabletter och antidepressiva mediciner. Gött e de:)
De smakar så himla gott också!
 
 
 
Måste lära mig att min kropp har begränsningar och att jag måste hjälpa den på alla sätt och vis för att den ska må bra. Håller även på att acceptera min skada och lär mig leva med den. Men det är ju mycket lättare nu med vitaminer och mineraler i kroppen!
 
 
 
I morse vaknade jag och trodde det var måndag. Blandar mig min morrondrink med näringstillskott och sen kör jag igång med lite lätta övningar så att min kropp får strecha och mjuka upp sig. Jag riktigt känner hur kroppen tar upp den näring som jag tillsatt den och hur värmen utav "flushen" från morrondrinken och gymnastikövningarna gör att min kropp mjuknar.
 
I kväll för ett halvår sen blev jag liggandes i soffan med 2 av mina äldsta döttrar och deras små barn och tittade på jättegamla videofilmer som vi filmat jag och döttrarnas pappa (mest jag). Har 30 filmer liggandes hos mitt ex och nu äntligen har ungarna och han börjat kopiera dem till CD-skivor.
Det kommer att bli en känslosam resa att se på dessa filmer men nog mycket bra ur ett psykologiskt perspektiv.
 
Min dåvarande man ville skiljas några år efter olyckan. Glömmer aldrig vad en läkare eller om det var min advokat som sa detta. strax efter olyckan
"Du kommer med all sannolikhet vara skild om några år"
Detta sa han på grund av att de flesta som råkat ut för Whiplash blir så förändrade och orkar inte vara samma person längre så förhållandet spricker oftast.
 
Så rätt han hade. Jag var ingen rolig prick som inte orkade med någonting alls nästan och tappade helt lusten till min make.
Jag har nog inte riktigt ännu accepterat skillsmässan för den bidrog till så mycket trist. Jag fick mot min vilja lämna hus, ponnyhästar och alla mina vänner i Olofstorp. Har inte än idag orkat åka tillbaka till huset där jag bodde eller har knappt varit och hälsat på någon av mina gamla vänner.
 
 
Vi såg på några av filmerna som var från början av 90-talet och det var många timmar med alla mina gamla vänner och alla barn från Olofstorp.
Filmer från våra midsomrar i Bockaberg, skidresor i Sälen och andra semestrar vi gjorde ihop.
 
 
Vi var ca 10 familjer som alltid umgicks.
Vi var nästan allihop hemma på dagarna vi mammor med våra barn och jobbade extra som dagmammor åt varandra när nån börjat jobba igen.
 
Det var en massa filmer på ungarna när dom rider, tränar hemma i paddocken, rider på ridskola eller tävlar.  Gud vad jag saknar våra ponnys! Har inte orkat hälsa på någon av dem sen jag skiljde mig!
 
 
 En del filmer är även med några av mina kära släktingar med som tyvärr inte längre finns kvar. Så himla kul att få se och höra er alla igen. Saknar er! Måste skärpa mig och besöka er som är i livet innan det är försent!
 
Det hördes flera gånger på filmen från de andra "nu filmar hon igen, pust o stön!" men jag är så himla glad att jag gjorde det..........
 
Lev i nuet...var rädd om dig!
Hörs mer igen i morgon
 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)