Unna Dej - välmående inifrån och ut

Vägen ut ur utbrändhet....och nu leker livet igen!

Våga sälja hälsa

2014-04-12

Bloggutmaning

Är med i en bloggutmaning #företagarensbloggutmaning. Där bloggar jag om mitt företag och  där får tips och råd om hur du som kund vill att min blogg ska se ut.

Vad vill du veta om mig och mitt företag? Hur inger jag förtroende för mig som person och för mina produkter? Det är många frågor man får svar på och som gör att jag förmodligen kommer att blogga bättre i framtiden.

Ställer även frågan till dig som läser min blogg just nu. Ta dig tid och läs igenom mina inlägg och kommentera gärna för att jag ska bli bättre. Detta kan du med fördel göra via info@newcell.se

 

Ett råd jag fått även ur boken "Våga sälja hälsa" är att ha rådgivande försäljning och och jag inte ska vara rädd för att sälja då kunderna är beredda att betala för att få må bättre, känna sig lyxiga och leva så länge som möjligt!

 

 Frågor och Svar

Något som kommit fram i bloggutmaningen är att jag ska tänka på vad man om kund vill veta och därför har jag nu sammanställt svar på några vanliga frågor jag får dagligen. Hoppas det är svar på dina frågor också:

 

Varför rekommenderas inte produkterna av läkare om de är så bra?

Läkare har generellt inte specialkunskaper inom näringslära. De är utbildade via läkemedelsföretagen och hänvisar därför till receptbelagda mediciner eller apotekets produkter. Generellt rekommenderar inte läkare näringstillskott överhuvudtaget (åtminstone i Sverige). I Tyskland kan läkare rekommendera produkterna till sina patienter men de säljer dem inte själva. I Schweiz kan långtidssjukskrivna få produkterna via försäkringskassan.

 

Är det inte ett Pyramidspel?

Nej, pyramidspel är olagligt, och just vad det låter som - ett spel. Om du vill veta mer om pyramidspel och nätverkshandel kan du hitta bra information på www.direkthandelsforeningen.se. Pyramidspel har oftast inga produkter utan man ska satsa en summa pengar och sedan få andra att göra likadant. Den som går in först är den som tjänar mest, om man hinner tjäna något överhuvudtaget innan de försvinner. Men detta är ju som sagt numera olagligt. Här betalar vi bara för våra egna produkter, precis på samma sätt som om vi skulle köpa dem i butik. Företaget har valt att inte lägga pengar på dyra marknadsföringskanaler såsom tv-reklam utan satsar istället på bra kvalitet på produkterna, vilket gör att deras nöjda kunder sprider produkterna vidare - och det är de som belönas = därför man får en bonus. Inget spel överhuvudtaget. Här blir du rekommenderad av någon som du (oftast) känner personligen, till skillnad från när du handlar i butik eller blir övertygad via tv-reklam. Det är betalda skådespelare som gör reklam för en produkt de kanske inte ens har prövat själva, och oavsett var/hur du köper en vara/tjänst är det någon som tjänar pengar på det. Alla företag är vinstdrivande, det är inget unikt för nätverksmarknadsföring. Pyramidstrukturen finns inom alla företag idag - en chef i toppen, med några få underchefer, avdelningschefer, gruppchefer osv och arbetarna längst ner. Det finns bara plats för en chef och det är inte troligt att någon längst ner i denna pyramid kan få jobbet om det blir ledigt. Inom nätverk är pyramiden “upponervänd” - Alla börjar på samma nivå, och alla kan komma till samma nivå, eller den nivå man själv väljer. Och här hjälper vi varandra att växa och klättra uppåt, för vi vet att det finns plats för alla och går det bra för mina medarbetare så går det bra för mig!

 

Varför säljs det bara via nätverk? Varför säljs det inte på apotek eller hälsokostaffär?

 Man har valt att sälja via nätverk för att det är den bästa formen. Istället för att lägga pengar på mellanhänder, reklam, butikslokaler används de i ett generöst bonussystem och på kvalitetskontroll och utveckling av produkterna. Samtidigt har man koll på produkterna och vet att slutkunden får rätt information om produkterna genom säljarna. Det kan vara svårt att alla får rätt information om "flushen" om detta skulle säljas i butiker.

 

Jag äter nyttigt och får tillräckligt med näring från maten!

Studier visar att det inte finns tillräckligt med näring i vår kost idag. Samtidigt har våra kroppar på grund av t ex stress svårare att bryta ner maten och absorbera den näring som återstår. Det finns massor att läsa om detta och är ingen information som enbart kommer från företaget.

 

 

Jag äter redan multivitamin så jag behöver inte / Vad är speciellt med dessa produkter?

Dessa produkter är världsunika med ett upptag som är 5-10 ggr mer effektivt än andra kosttillskott och mat. Produkterna produceras enligt näringstransportkonceptet (NTC). Grunden bakom konceptet är att det inte är viktigt vad som står på innehållsförteckningen utan det som har betydelse är hur mycket och vad som når ut till cellen. Detta krav är det få andra produkter (piller och tabletter) som uppfyller. NTC utgör kärnan och är garanten för att produkterna når dit de ska verka – nämligen cellerna. Produkterna sammansätts av så kallade effektiva ämnesgrupper. Detta betyder att ämnena kombineras i en optimal mix för att få ut maximal effekt och genom denna metod får produkterna en avsevärd högre effekt och nytta för kroppen i jämförelse med t.ex. monopreparat eller multipreparat. Produkterna innehåller endast de bästa råvarorna som är säkra, rena och naturliga. Alla produkter produceras enligt de internationella GMP-riktlinjerna.

 

Hur vet man att produkterna fungerar?

Prova! Lyssna på andra som använder produkterna .Vi har även nöjd-kund-garanti.

 

Om företaget funnits så länge i Sverige varför är det inte mer känt?

Produkterna säljs via nätverk och vi har ingen offentlig reklam därför tar det ett tag innan varumärket syns på marknaden.

 

Jag har inte hört talas om PM-Intnernational. Är det ett seriöst företag? Företaget har sitt säte i Tyskland där det varit verksamt sedan 1993.Det har en omsättning på över 100 miljoner Euro i över 30 länder. Företaget har bland annat fått utmärkelserna Entrepreneur of the Year av Ernst & Young Group. Tilldelad utmärkelsen TOP JOB 2 gånger. Blivit invald i EWS, den tyska organisationen European Economic Senate och har av Dun & Bradstreet fått 100poäng av 100 möjliga för ekonomisk stabilitet och säkerhet. Företaget har ett vetenskapligt expertråd bestående av näringsvetenskap från doktorer, biokemister, näringsbiologer. Företaget har 7 patent registrerade på de olika produkterna och ständig forskning och produktutveckling sker.

 

 

Välgörenhet PM-International samarbetetar med World Vision och har över 480 fadderbarn i hela världen. I fadderskapet ingår grundläggande medicinsk hjälp och möjliggörande av barnens skolgång. För varje produkt, beräknas en summa som doneras till välgörenhet. ”Därmed gynnar PM Intnernationals produkter inte bara den omedelbara konsumentens hälsa, men ger också ett bättre liv för de många människor som behöver vår hjälp." säger Rolf Sorg.

 

Grundare PM-International: Rolf Sorg

 

Kolhydrater - sockerinnehållet

Produkterna har bara skenbart högt sockerinnehåll. Sockret är viktigt som ”transportör” av alla värdefulla ämnen såsom vitaminer, mineraler, sekundära phytoämnen, enzymer, fibrer, lactobaciller etc. Basics Plus innehåller det naturliga fruktsockret, som även används vid produktionen av livsmedel för diabetiker. Även om koncentrationen av vitamin C är likvärdig i en fruktsaft och Basics Plus, innehåller Basics Plus avsevärt mer fibrer, sekundära phytoämnen och flera andra värdefulla vitalämnen. Basics Plus är ett högvärdigt livsmedelskoncentrat som består av ett flertal hälsofrämjande näringsämnen. Sockret i produkterna är inget problem om man jämför med den mängd ”gömt” socker vi får i oss via sockerberikade livsmedel, pålägg, müsli, bröd, godis, kakor, nudlar, choklad, kaffe, te, glass etc. Vi undviker också helt användandet av gelatin, oljor, emulgatorer, bindemedel etc som används vid framtagning av kapslar och tabletter. Detta gäller naturligt vis inte bara för FitLine produkterna utan gäller generellt alla produkter.

 

Är produkterna syntetiskt framställda?

Nej de är inte syntetiskt framställda förutom acesulfan K. Acesulfan K är ett sötningsmedel som försvinner ur kroppen inom 24 timmar, det är inte som t ex asparatam som lagras i fettvävnaderna. Nu när EU godkänt Stevia som sötningsmedel har man redan kommit med en produktserie utan artificiellt sötningsmedel (sensitive) för dem som hellre vill ha det.

 

Är produkterna Vegetariska eller lämpliga för Veganer?

Cellenergisetet och Aminosyrorna funkar för både veganer och vegetarianer, däremot är Omega3 gjort av tonfisk.

 

Är produkterna cancerframkallande eller på annat sätt skadliga?

Nej, tvärtom. Produkterna är som mat men i koncentrerad, lättupptaglig form.

 

Varför finns det tilläggsprodukter (Omega3, Q10, Lutein, Amino etc.)? Det sägs ju att cellenergisetet täcker alla behövliga vitaminer. Är det för att företaget ska tjäna mer pengar?

Grundsetet är skapat för att alla ska kunna ta produkterna utan förbehåll, som att äta mat. Även om de flesta skulle må bra av att ta även tilläggsprodukterna så finns det undantag. Omega3 bör inte tas av fiskallergiker t ex, generellt behöver man inte Q10 före 30 års ålder men ibland kan det vara en stor fördel (speciellt om man lever under stress). Man kan se dem som riktade produkter.Grundsetet skulle givetvis kosta mer om fler produkter ingick.

 

Om man slutar med produkterna avtar effekterna med en gång då?

Om kroppen inte får den näring den behöver så uppvisar den symptom på näringsbrist. Kroppen kan ha läkt mage/tarm och magsäck under tiden FitLine intagits, så att symptom kan vara borta eller mycket mildare om/när du gör uppehåll, men utan den näring som kroppen behöver så kommer den förr eller senare att ge signaler om brist.

 

Vad är flush? När man intar Activize så leder det till en ökad blodcirkulation. Om man får en flush innebär det att kroppen reagerar genom att vidga ytliga blodkärl så att man rodnar och får en varm känsla över hela kroppen. Genom denna ökade blodcirkulation försörjs alla celler i kroppen med syre och näringsämnen. Personer som är känsliga, vid intag på tom mage eller hos personer med B-vitaminbrist kan rodnad av huden och/eller kliande uppstå. Dessa reaktioner är helt ofarliga och släpper oftast efter 15-20 minuter. Flushen är alltså ingen allergisk reaktion. För alla som inte vill ha Flushen kan man erbjuda Activize Sensitive utan Flush.  

Är det bara de som får flush av activizern som får effekt? Nej alla får effekter och samma vitaminvärde.

 

Flush på min särbos arm

 

Varför står det på produkterna att de inte får överdoseras?

Produkterna säljs i över 30 länder där många länder har olika regler när det gäller kosttillskott. Texten finns där för att produkterna ska kunna passa in i allas regelverk. Eftersom produkterna är vattenlösliga och vi kissar ut överflödet går det inte att överdosera. 

 

Varför är det så dyrt? Tycker du?? Det är som med allt annat, vill du ha kvalitét så får du betala för det.

 

Varför kostar registreringen 95:- och vad ingår?

Det är en startavgift för medlemskap. Du erhåller ett Team Partner-nummer och en folder med information om produkterna och företaget. Du får också 20% på övriga produkter jämfört med om du som vanlig kund handlar i webshopen. I priset ingår administration, startpaket med information och fribiljett till Business Akademi (värt 60kr). Detta är också det enda du investerar/satsar och har därmed möjlighet att bygga din egen business och tjäna pengar om du vill.

 

 

Är Nano-produkterna farliga? Nano är ett mått. dvs pyttesmått, så som kroppen själv vill göra med mat (spjälka) så den kan ta upp näringsämnena. Detta är förberett i en del produkter från PM.

 

Nanoteknik är farligt för kroppen om det är, för kroppen, onaturliga ämnen som plötsligt blir lättupptagliga. tex används detta inom plastindustrin och när vi får sådana ämnen pyttesmå och lättupptagliga är det såklart farligt. 

 

Nano-Micellisering hur görs det?

HUR det görs kan vi inte svara på, däremot vad det innebär. Här har man tittat på hur kroppen fungerar, och gjort likadant. Nanomicelliseringen gäller enbart fettlösliga ämnen, som vi i vanliga fall behöver en bra gallproduktion för att bryta ner, för att sedan ta upp. Man har alltså finfördelat de fettlösliga ämnena till samma storlek som kroppen gör, dvs gjort kroppens jobb, för att underlätta och påskynda upptaget. Det här har alltså inget med den "farliga nanotekniken" som man annars hör talas om! 

 

Nano-Micellisering Omega 3 – med micelliseringsteknologin har man fått ner storleken till samma storlek som kroppen har sådan möda att omvandla Omega 3. Alltså inga ”mindre” storlekar än i kroppen.

Nano-Micellisering Mineraler – här förekommer ingen nanoteknologi. Man ändrar inte på mineralernas naturliga storlek. Här skiljer man istället på metalliska, kelaterade och kolloida mineraler. Mineralerna i Restorate är kolloida mineraler som dessutom joniseras (det innebär att mineralen frisätts från sin kemiska bindning och blir på så vis ”fri” och upptas mycket lättare av kroppen). Jag skickar med en liten föreläsning som ger en bra bild om mineraler…

Ang. Nanoteknologi i allmänhet – det man är osäker på med nanoteknologin är vilka effekter dessa ”konstgjorda” storlekar har, alltså partikelstorlekar som inte förekommer naturligt i naturen. Det finns inga ”onaturliga” storlekar alls i FitLineprodukterna! 

 

Dopingsäkra produkter

 

 

30 dagars full returrätt på köp. Skulle du vid första köp mot förmodan inte vara nöjd så kan du inom 30 dagar returnera resterande produkter och få pengarna tillbaka. 

 

Vi hörs snart igen!

Kommentera gärna och dela min blogg Tack för det

 

www.newcell.se    www.facebook.com/wellnessbeauty.se   www.pm-international.com

 

Antal kommentarer: 8

2014-04-12 10:52:05 - Dorotea Pettersson, E-postadressen är dold, www.dorrocoaching.se

Jättebra att du beskriver din produkt så tydligt. Frågor och svar fungerar alltid bra. Kunden vill veta vad det är den köper.

2014-04-12 11:05:49

Tack Dorotea. Så tacksam för alla tips och råd jag kan få. Ja det är viktigt för kunden med mycket information. Svårt att få med allt i början men efter ett tag så klarnar nog bilden för kunden om den följer min blogg.

2014-04-12 12:34:20 - Agneta Hagström, E-postadressen är dold, agnetahagstrom.se

Tack, nu vet jag mer.
Med den texten du har får jag en mer klar bild av vad det är du säljer.
Det skulle vara roligt att läsa studierna som visar resultaten av det du berättar. Finns de publicerade någonstans?

2014-04-12 12:38:57 - Åsa Bengtsson, E-postadressen är dold, www.greatlittlebritain.com

Sådana här frågor är jättevanliga och att kunden tror att det är något fuffens med det hela bara för att varorna inte säljs i butik. Så det är jättebra att du kan så att säga ge svar på tal. Det finns tyvärr också många "kvacksalvare" på marknaden som gör att dina potentiella kunder kan dra öronen åt sig.

Sen tror jag också att folk blir övertygade om de provar och att det sen sprider sig genom att dina kunder pratar gott om produkterna och om dig. Då vågar fler testa. Nöjd-kund-garanti är ju också jättebra för då kan man liksom inte förlora eller känna sig lurad.

Rent professionellt tror jag också att du bör ha en professionell stil och visa att du är egenföretagare inte lurendrejare (t.ex. klädstil inriktad på business, punktlighet och att du är påläst)

2014-04-12 19:35:07 - Fadia Restom, E-postadressen är dold, www.syrfare.com

Vilken informationsrik blogg har du skrivit, Eva-Lena idag. Tack för att du berättar ordentligt om din produkt. Nu förstår jag verkligen vad du säljer och känns att du gillar dina produkter och tror på dem faktiskt.
Jag blir så nyfiken och vill lägga till en fråga för att veta en sak till: De tillskott som finns i dina produkter räknas de som extra mat eller skall de ersätta ngt matmål?

2014-04-12 21:14:57

Det ligger vetenskapliga tyska studier bakom FitLine med krav på renhet och säkerhet enligt GMP-standared och det genomförs ständigt kontroller på Suiss Vitant Univeristet Lusanne. Österikiska Skidförbundet förlitar sig sedan några år till produkterna och använder dom på elitnivå. Det genomförs regelbundet oberoende dopingtester på Tyska Sport Universitetet i Colonge. Man läser även på löpsedlarna att ävne Svensk forskning at Vitamin D skyddar mot hjärtinfarkt, Rädda hjärtat med !20 och Selen. Studien är publicerad i Ingternational Journal of Cardiology. FitLine innehåller bla Q10, Selen och D3. Mer kan jag inte ge dig just nu Agneta men jag kan återkomma

2014-04-12 21:21:17

Tack Åsa! Jag håller med dig om att klädvalet är viktigt men lite beroende på vilken bransch. Har nog inte samma kläder vid ett företagsbesök Telecom som en produktinformation FitLine. Sen lär jag mig hela tiden. Försöker utbilda mig för att kunna hjälpa mina kunder med svar på deras frågor och även för att hjälpa mina kollegor (teampartners)som är nya och inte kan så mycket ännu /Eva-Lena

2014-04-12 21:24:04

Tack Fadia! Det är ett näringstillskott som tillför kroppen vitaminer och mineraler. Det är inget kosttillskott utan man ska äta som vanligt. Gärna väl sammansatt kost för bästa hälsa. Det ersätter inte några mål. Man dricker en morgondrink och en kvällsdrink. Uppdelat på dagen för vissa vitaminer och mineraler ska inte intagas tillsammans för då slår de ut varandra. /Eva-Lena
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)